Golfklubbor

Golf är redan svårt, varför göra det svårare? Med rätt klubbor blir ditt golfspel betydligt enklare och roligare. Det är många säljare som säger att det mycket lättare att anpassa klubborna efter din sving, än att försöka ändra svingen så att den passar dina klubbor. Vilket kan stämma många gånger. Men ta själv en funderar på det där innnan du gör en custom fitting och köper golfklubbor för 15 000 kr. Det kan vara mycket bättre att köpa standard klubbor med standard loft och lie och bounce och sedan anpassa svingen efter klubborna.

Vad ska man tänka på när man köper golfklubbor?

Det finns mängder av olika golfklubbor, Drivers, Fairway Woods, järnklubbor, Wedgar, putters, hybrider. Alla olika typer av klubbor fyller en Funktion. Drivern slår du de längsta slagen med och puttern puttar du i bollen i hålet med på green. Vi ska inte gå in närmare på alla de olika golfklubborna utan vill du läsa mer så kan du göra det på www.golf-klubbor.se

Det viktigaste är att tänka på att klubborna är till dig. Många köper dyra golfklubbor bara för att de ska se stekiga ut på golfbanan eller för att man vill ha en driver som kostar mer och är nyare än spelpartnern. Ett vanligt uttryck är att man ska se tourig ut. Skit i den där dyngan och välj istället golfklubbor som är anpassade för dig, din nivå och framför allt din plånbok. Många som ska köpa nya golfklubbor åker till en svingstudio där man testar olika klubbor för att hitta det som passar dig bäst. Det kan vara bra, men man måste vara lite skeptisk då personen som hjälper dig att hitta det bästa också är en säljare.