Golfbollar

Vad vore golf utan golfbollar? Tillsammans med golfklubban så är golfbollen den viktigaste delen i golf.
Idag så finns det otroligt mycket golfbollar att välja mellan. När man ser en golfboll så tänker man att det inte borde vara så stor skillnad på de olika bollarna men skillnaden är enorma. Golfbollar tillverkas i olika material som urethane och plast och allt handlar om spinn. En urethaneboll stannar mycket snabbare på green och duktiga spelare kan forma sina slag på ett helt annat sätt medans en enkel plastboll går något rakare men stannar inte alls lika snabbt på green. Alla de olika materialen och egenskaperna hos golfbollen gör att priset variera väldigt mycket. De enklaste 2-delade bollarna på marknaden kostar runt 20 kr per boll medans de mest avancerade 5 delade tourbollarna kostar runt 50kr boll. Lägg då till att snitt golfaren slår bort ett par golfbollar varje runda och de flesta golfarna spelar ett par rundor i veckan under sommaren. Det gör att bollen blir en ev den dyraste delen av utrustningen.

Vart kan man köpa golfbollar?

NJGolf som är störst i Sverige på att sälja golfbollar har över 1000 produkter. Kolla deras sida www.njgolf.se/golfbollar som har alla golfbollar på en och samma sida. Allt ifrån världens populäraste golfboll Titleist Pro v1 till billiga blandade floridabolls mixar.

Vilken golfboll ska man välja?

Det finns så otroligt mycket golfbollar att välja mellan så det kan vara lurigt att veta vad man ska köpa. Det finns vita bollar, gula, rosa, röda, orange, truvis, pix m.m Det finns urethanebollar, plastbollar, 2-delade, 3-delade, 4-delade, 5- delade. Tourbollar, Premiumbollar, Dambollar, Distancebollar.

Vi listar några av väldens mest populära golfbollar

Titleist Pro v1 – Världens populäraste golfboll
Callaway Chrome Soft – Callaways populäraste boll
TaylorMade TP5 – Mjuk känsla och grym prestanda
Callaway Supersoft – Callaways mjukaste golfboll

Alla dessa modeller kan du köpa på NJ Golf i flera olika årsmodeller och alla olika färger som du kan tänka dig.

Viktiga saker att tänka på.

  1. Vilken färg ska du ha? Vit är vanligast men många väljer att spela på andra färger. Dels av design skäl men också för att vissa färger syns bättre mot himlen. Personer med vissa synfel ser tillexempel en gul golfboll bättre än en vit.
  2. Golfbollar handlar om spinn. Endal spelare vill ha mycket spinn medans andra föredrar mindre spinn. En golfboll som spinner mycket brukar oftast kosta mer än en golfboll som spinner mindre. De är tillverkade av olika material. Vill du ha en golfboll med mycket spinn så rekommenderas väldens populäraste golfboll Titleist Pro v1 eller någon annan tourboll.
  3. När man pratar om känsla i en golfboll så pratar man ofta om hur bollen känns i bollträffen. En mjuk boll känns mjuk och en hård boll känns hård. Det som påverkar i hur vi upplever om en golfboll är mjuk eller hårt är ljudet från bollen. Vill du ha en boll som upplevs som något mjukare så ska du välja golfbollar med låg kompression. T.ex. Callaway Supersoft eller Titleist DT Trufeel.